Hoe werkt een slagboom die met een afstandsbediening open gaat?

Hoe weet de slagboom wanneer hij open en dicht moet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kab op twee manieren. Eén mogelijkheid is een elektronisch oog, dus een constante lichtstraal die onderbroken wordt. Een ander mogelijkheid is een detectielus in de grond/asfalt. Deze inductielus staat constant onder (zeer lage) wisselspanning, waardoor er een magnetisch veld rondom de kabel heerst. Door met een autoband (met staalgordel) over deze lus te rijden, verandert het magnetisch veld, waarop de elektronica reageert en de slagboom opent.

Doordat het mechanisme waar de slagboom aan vastzit, een signaal krijgt van de afstandbediening door op de open knop te drukken. Toegevoegd na 3 minuten: Het dichtgaan gebeurd door dat er electrische oge n/ laser reflectie. gekoppeld worden, als deze even onderbroken worden door het passeren van de auto weet hij dat hij weer dicht moet. Deze zitten dus achter de Slagboom. Werkt het zelfde als een liftdeur, waarbij deze ogen in de deur zitten. Toegevoegd na 32 minuten: In het geval van de bijgeleverde foto zitten bovengenoemde niet achter maar onder de slagboom.

Op uw foto is duidelijk een detectie fotocel te zien. Die werkt als zender en ontvanger. De zender stuurt een (zichtbare rode) straal uit die terug gestuurd wordt door de reflector en de ontvanger bereikt. Daardoor weet de elektronica dat er iemand of iets doorgegaan is EN er niet meer tussen zit en dus veilig kan sluiten. De kans bestaat dat er een beetje daarvoor een andere staat of een lus in de grond welke het signaal geeft om te openen. Een andere mogelijkheid is dat die bv met een badge en badge lezer opgestuurd kan worden. Toegevoegd na 7 minuten: Vergeten vermelden dat de fotocel op de slagboom de gelijkaardig werkt als deze van de lift. Enerzijds zien dat er iets/iemand gepasseerd is en anderzijds kijken of er niets meer tussen zit alvorens te sluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100