zijn de gevechtsvliegtuigen uit avatar echt in gebruik of is het sf?

Ik zag avatar. Wat me oa opviel waren de gevechtsvliegtuigen en andere wapens in hoeverre is het echt en in hoever sciencefiction. De film en thema waren erg mooi

Toegevoegd na 44 seconden:
met avatar bedoel ik de film

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Avatar bestaat voor 60% uit computergegenereerde objecten, zoals de Na'vi en avatars, waarvoor motion capture is gebruikt. Hoogstwaarschijnlijk zijn de vliegtuigen dus computergegenereerde objecten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Avatar_%28film%29

Heel, heel erg hoogstwaarschijnlijk zijn dat computer animaties. Om een bestaande, bijv F16 om te bouwen, naar een dergelijk gevechtvliegtuig is heel veel duurder dan op de PC wat te maken. Het zou wel zo kunnen zijn dat ze bestaande footage van gevechtsvliegtuigen hebben gebruikt en daar overheen met de computer zijn gegaan. Net zoals de hoofdrolspelers door echte mensen werden gespeeld, die later werde "ge-animeerd".

Het is allemaal computeranimatie. Het grootste deel van wat je ziet, is zelfs nooit als maquette gemaakt, maar allemaal geanimeerd. Als je googelt op 'Avatar props' en 'Avatar decor' zul je zien dat er ERG weinig te vinden is; het is nooit als 'tastbaar' decorstuk gemaakt. Er is 300 miljoen dollar uitgegeven aan computeranimatie, dat zegt denk ik genoeg.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Avatar_%28200...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100