Hoe krijg ik de controle over het stroom circuit?

Ik wil dat in plaats van het rode en groene lampje, alleen het groene lampje gaat branden. (zonder het rode lampje weg te halen)

Moet ik hiervoor meer/minder Watt/Volt/Ohm op het lampje/de batterij krijgen?

Zie schema:

+ >>>>>>>>>>>>
V V
Groen Rood
lampje lampje
V V
- <<<<<<<<<<<<

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kleur die een LED geeft is afhankelijk van de chemische samenstelling, daardoor hebben die ook een verschil in spanning die nodig is om te branden. 1.8 V voor rode LEDs, 2.2 V voor groene LEDs en 3V voor witte LEDs. Als beide LED's paralel liggen zoals in uw tekening dan kan u die niet afzonderlijk aanstelen. Als u geleidelijk de spanning gaar verhogen zal bij 1,8 Volt her rode aansteken en daarna bij 2,2 Volt zal het groene bijkomen. Als u die afzonderlijk wilt laten opkomen zal u die afzonderlijk moeten aansluiten.

Je zou een schakelaar voor het rode lampje kunnen zetten. Toegevoegd na 6 minuten: Op de + kabel dan he ;) zo kun je je rode lampje onderbreken van de stroomtoevoer en zelf bepalen of je hem uit of aan zet.

Ik neem aan dat ook de rode eens moet gaan branden. Maar ik denk dat is op te lossen met een stukje digitale techniek waarin je schakelaars ofwel contactjes onder voorgeprogrammeerde voorwaarden kunt laten schakelen met de voorwaardendie je zelf wilt. Als je twee lampjes hebt met een verschillend wattage dan kan de een sterker gaan branden dan de ander. Maar dat is hier niet de bedoeling. Ik denk dat de oplossing te vinden is in electronica. Of een tijdrelais met een maak en verbreekcontact.

Ik denk dat je het beste het rode lampje kapot kunt slaan. Of hem gewoon even afdekken. Je kunt ook een groene bril opzetten. Dan zie je geen rood meer. OF: je zet kortstondig even de stroom uit (dus niet op z'n Duits A.U.B.) en knipt het touwtje tussen de 2 lampjes in door. Welke? Kies maar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100