Hoe komt het dat een TomTom in papa's auto (oude Renault Megane) het wél doet, en in mams' auto (Ford Focus stationwagon) het niet doet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sommige modernere auto's hebben een gemetalliseerde voorruit om de warmte tegen te houden. Dit dunne laagje metaal vormt een afscherming voor de satellietsignalen, zodat de GPS-ontvangst veel moeilijker wordt. De ruiten zijn vaak te herkennen aan een blauwachtige reflectie die je ziet als je er van buiten op kijkt. Als je de Tomtom voor een zijruit houdt zal hij wél werken, deze ruiten zijn zelden gemetalliseerd. Toegevoegd na 6 minuten: In de onderstaande link wordt op een forum dit probleem aangekaart: ook daar blijkt hij achter de voorruit niet te werken. Sommige Tomtom-apparaten hebben een aparte antenne-aansluiting, als je zo'n apparaat bezit dan kun je een losse GPS antenne aansluiten die je bijvoorbeeld op de zijruit of op de achterruit kunt plaatsen.

Bronnen:
http://www.jouwtomtom.nl/forum/index.php/t...

Waarschijnlijk is het te dik glas en/of warmtewerend.

of mammie weet niet hoe die werkt..

Mijn Ford Focus is voorzien van voorraam verwarming, en kan geen TomTom gebruiken. Nu heb ik weer mijn oude VDO geplaatst tegen het voorraam en deze doet het wel. Het probleem zit dus grotendeels bij de TomTom systemen.

Als dit nog niet zo lang is, kan het komen door de schrikkeljaar bug van tomtom. Er is namelijk een foutje in de software gekomen en daardoor lijkt het alsof de satellieten uit de lucht zijn gevallen. Met een update wordt dit verholpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100