Wat is het verschil tussen morele en gewone waarde?

Voor school moet ik een uitgebreide uitleg geven voor het verschil tussen morele en gewone waarde. Ik weet intussen al wat morele waarde is (eerlijkheid ,liefde ,trouw) maar wat is gewone waarde en nog beter , wat is het verschil? x Elaine

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik neem aan dat ze hier met 'gewone waarde' bedoelen: de waarde in geld uitgedrukt. Dus bijvoorbeeld: als iemand 100 euro steelt, is de gewone waarde van de diefstal gelijk aan 100 euro. Maar de morele waarde kan heel anders liggen. Bijvoorbeeld: de dief ging bijna dood van de honger en hij stal het geld van een bekende multimiljonair. Of: de dief verveelde zich en hij stal het geld van een bijstandsmoeder die héél lang had gespaard om kleding en schoenen voor haar kinderen te kopen. Het gaat in beide gevallen om een diefstal van 100 euro, en toch is er voor ons een verschil.

Waarden zijn morele of ethische principes die we goed en belangrijk vinden, zoals vergevensgezindheid, eerlijkheid, liefde, zelfbeheersing en respect voor het leven. Onze waarden beïnvloeden ons gedrag, onze prioriteiten en onze relaties, en ook de morele richtlijnen die we aan onze kinderen geven. Een woordenboek definieert moreel als volgt. moreel [bijvoeglijk naamwoord]• wat te maken heeft met hoe het hoort. schrijft voor wat je mag doen, hoe je je moet gedragen vb:je hebt de morele verplichting om je ouders te helpen. waarden Belangrijke maatstaven of principes die het eigen gedrag sturen en op grond waarvan men het eigen gedrag en dat van anderen beoordeelt. Zie ook normen . Gevonden op http://www.cultureelwoordenboek.nl/index.php?lem=710 In de bron een artikel dat daar over gaat.

Bronnen:
http://download.jw.org/files/media_magazin...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100