Is een semi-gestructureerd interview kwalitatief of kwantitatief onderzoek (of beide)?

Op de online resource pagina van de universiteit van leiden staat het volgende:

'Het semi-gestructureerde interview heeft kenmerken van zowel het gestructureerde als van het ongestructureerde interview'

Nu vroeg ik mij af of het semi-gestrucuteerde interview onder de kwantitatieve of kwalitatieve onderzoeksmethoden valt. (of onder allebij). ik zie zelf bij Bv. bij het SCID-I interview kenmerken van allebij terugkomen.

Graag hoor ik van jullie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij heeft een interview (gestructureerd of ongestructureerd), van persoon tot persoon, altijd meer kenmerken van een kwalitatief dan van een kwantitatief onderzoek. Een kwalitatief onderzoek gaat vooral over aantallen (dus veel ja/nee vragen) en voor een puur kwantitatief onderzoek zal dus eerder gebruik gemaakt worden van bijv. enquêtes. Bij een interview krijg je veel meer data daaromheen, doordat mensen de vragen veel uitgebreider beantwoorden. Als je enkel de kwantitatieve data eruit wilt halen is het dus ook veel meer werk. Dat neemt echter niet weg dat uit een interview ook kwantitatieve data kunnen komen. Maar in eerste instantie is het dus meer geschikt voor kwalitatief onderzoek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100