Is wiskunde erg belangrijk in de studie van antropologie?

Ik ben erg geintresseerd in de studie van oude volkeren, maar heb helemaal niets met wiskunde en heb er ook weinig gevoel voor.

Ik lees net dat er in de antropologie studie erg veel wiskunde aan bod komt. Bestaat er ook een goede, erkende studie van oude volkeren waar wiskunde niet zo belangrijk is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Verschillende universiteiten bieden de studie antropologie. Ik heb even gekeken op de site van de VU Amsterdam en daar lees ik dat alle VWO-profielen toegestaan zijn, maar dat je zonder wiskunde in je pakket wel een apart certificaat wiskunde moet halen. Dus kennelijk is wiskundekennis wel belangrijk. http://www.vu.nl/nl/opleidingen/bacheloropleidingen/opleidingenoverzicht/c-f/culturele-antropologie-en-ontwikkelingssociologie/toelatingseisen-en-aanmelden/index.asp Voor archeologie (dat toch ook iets te maken heeft met oude volkeren) is wiskunde ook geen vereiste, al wordt het wel aangeraden: http://www.studereninleiden.nl/studies/info/archeologie/toelatingseisen/ Toegevoegd na 1 minuut: 'ook geen vereiste' = geen vereiste

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100