Waarom zijn "nooit grappig" uitspraken zo grappig?

Hoe meer ik er lees hoe meliger ik word. Waarom werken zulke taalgrapjes op de lachspieren? Is dat cultuurbepaald of universeel (in andere talen uiteraard...)?

Bijvoorbeeld:
- Je dochter, die op 1 april geboren is, joke noemen is nooit grappig
- Een cursus antiroken waar je veel van opsteekt, is nooit grappig
- Een kannibaal die om de hand van je dochter vraagt, is nooit grappig.
etc (zie link)

http://www.maartendepijper.nl/index.php?pg=15

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zijn gewoon erg sterke woordgrappen. Soms moet je er even over nadenken voor je hem snapt, maar die zijn juist de grappigste. Overigens vind ik de leukste die ik ooit gehoord heb: Een sluipschutter die 's-avonds tegen zijn vrouw zegt: "Ik heb je gemist vandaag schat" is nooit grappig.

Dit vindt ik een ingewikkelde vraag, terwijl bekend is dat alleen een mummie ingewikkeld is.

Er zit in de vraagstelling een spanning die om ontlading smeekt, daarom is dat zo grappig...

Omdat ze flauw zijn, en dat wekt de meligheid op overigens een link: http://www.van-speijk.nl/nooitgrappig.com/nooitgrappig.htm

Dat zal waarschijnlijk universeel zijn; mensen lijken wereldwijd zo onverwachts (voor mij dan) veel op elkaar! Het zijn grapjes die gelukkig compacter en geestiger zijn dan een lange mop (met een baard dus).

Vragen over "nooit grappig" uitspraken zijn nooit grappig.

Ze zijn eigenlijk geniaal. Dat iemand met zo weinig woorden in bepaalde gevallen zó de spijker op z'n kop kan slaan. En je kan verrassen met een simpele, gevatte, korte zin die je zelf niet eens kunt bedenken, hoezeer je je best er ook voor zou doen. Ik kan me zeker voorstellen wanneer iets persoonlijk wordt, je de grap er minder of niet van kan inzien. Humor is en blijft soms een lastig ding. Waar de één over de grond rolt van het lachen, kan een ander zich misschien wel ergeren of vinden dat het niet (of minder) kan. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor cabaretiers als Hans Teeuwen. Maar het is en blijft geniaal in mijn ogen, om zo met woorden en zinnen te kunnen spelen. Ik doe het ze in ieder geval niet na!

de meesten zijn gewoon goeie one-liners, maar een of andere idioot heeft er 'nooit-grappigs' van gemaakt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100