kan je van slapeloosheid een psychose krijgen?

Hallo ik slaap heel slecht en maak me er zorgen om ben bang dat t kwaad kan en lees enge dingen al bij de dokter geweest die zegt dat het weer goed komt

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je chronisch te weinig slaap krijgt is er inderdaad een kans op psychose. Als je wel een paar uurtjes slaap pakt is de kans al een stuk kleiner, maar als je 3 of 4 dagen door gaat zonder slaap en dit vaker doet is de kans reëel dat je op een gegeven moment in een psychose beland door slaapdeprivatie.

Alleen slecht slapen, zal je geen problemen , dus ook geen psychose geven. Sommige mensen hebben maar heel weinig slaap nodig, ook dan hoeft dat geen problemen te geven. Het krijgen van een psychose heeft ook voor een deel met je karakter te maken. Je zelf bang maken door het lezen van 'enge' dingen trouwens ook. Het is duidelijk dat je wel ergens een probleem hebt. Probeer daar achter te komen, of zoek naar een vertrouwenspersoon, waar je mee kunt praten. Begin met je zelf te accepteren zoals je bent, dan ben je al halverwege naar herstel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100