Wat blijft er van je karakter over als je je aangeleerd gedrag/conditionering kwijt raakt?

Als jou karakter gevormd wordt door opvoeding, cultuur, kerk, school enz enz en je zou die conditionering ineens verliezen wat blijft er dan van je karakter over?

Of, hoe zou je zijn als je die conditionering van kinds af aan gewoon mis bent gelopen? Hoe vormt jou dat als mens?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan blijft je ware natuur over, sommigen noemen dat je Boeddha natuur.

Je karakter wordt nauwelijks gevormd door opvoeding, kerk, school, etc. Je karakter wordt voornamelijk erfelijk bepaald.

Karakter is al aangeleerd, conditionering is al met je gebeurd... Die conditionering kun je niet verliezen, dat gaat niet... Je kunt je lichaam ook niet verliezen, die conditionering is het programma waar jij op draait... Dat is niet te verliezen... Conditionering loopt nooit mis, er zijn enkel werkbare programma´s en onwerkbare programma´s. Positieve en negatieve als je dat beter verstaat... Die conditionering maakt hoe jij bent als mens, hoe jij de wereld ervaart en jij jezelf... Dus de conditionering is het kijkglaasje van de wereld en het kijkglaasje van jezelf... Dus vooraf aan je beleving is je conditionering er al... Laat ik het dan maar zo omschrijven, photoshop moet al op je pc staan vooraleer je ermee kunt werken en photoshop is een programma, een conditionering... En je kunt niet zeggen of een photo goed te bewerken is of niet als photoshop van je pc gewist is...

Je wordt gevormd door nature, nurture en culture. Vallen de laatste twee weg dan blijft nature over, dit zou je als je werkelijke karakter kunnen zien, het laat ten diepste de aard van je persoon blijken en dat is dus de persoon die je werkelijk bent. In dat opzicht ben ik het dus met het vorige antwoord eens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100