Waarom dromen ouderen niet meer?

Dromen doen we zodat we de prikkels van de dag kunnen verwerken. Maar waarom dromen ouderen niet meer?

Toegevoegd na 1 uur:
Ik weet niet 100% zeker dat ouderen niet dromen. Het is echter zo dat ik vaak ouderen hoor over het niet dromen. Ik kan weinig/geen literatuur vinden over het dromen van ouderen, wel over de slaap-waak ritme van ouderen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij ben je verkeerd ingelicht : mijn vader van (bijna) 90 droomt vaak - hij droomt dan dat hij nog kan joggen en tennissen, en hij is nooit moe in zijn dromen - beetje zielig vind ik dit, omdat hij er zo mee 'zit' dat zijn lichaam zo oud wordt, terwijl zijn geest nog steeds heel jong is.

Hoe kom je aan die wijsheid? Mijn moeder is ondertussen al wel wat op leeftijd en droomt regelmatig. Niet iedereen kan zich dromen herinneren, maar ze zijn onderdeel van een gezonde slaap.

Dit klopt niet, mijn opa van 80 verteld mij wel eens over z'n dromen.

Het geheugen is bij oudere mensen geloof ik vaak minder goed, misschien dat ze dromen ook minder herinneren.

Ik hoop volgende maand 75 jaar te worden,maar mijn dromen bezoeken mij nog steeds,prettige en minder prettige. Of moet ik maar aannemen,dt ik nog niet tot de ouderen behoor? Misschien heb je de mening gehoord van iemand die al enigszins aan het dementeren is en die zich de volgende ochtend de dromen van de afgelopen nacht niet meer herinnert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100