Wat drijft een seriemoordenaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er bestaan veel verschillende redenen waarom zal kunnen seriemoorden. Het kan een machtsgevoel met zich mee brengen, een kick geven, het kan seksueel opwindend zijn, het kan zijn uit een bepaalde overtuiging en daarmee eventueel gericht zijn op een bepaalde doelgroep. Ook kan het zijn dat de seriemoordenaar simpelweg het idee heeft dat hij/zij móet moorden, het is een ontembaar verlangen, een roeping. Toegevoegd na 53 seconden: 'Er bestaan veel verschillende redenen waarom *IEMAND zal kunnen seriemoorden.' Toegevoegd na 11 minuten: Je moet eerst ook vooral diep psychisch gestoord zijn.

Het gevoel van macht over het leven, en de dood van anderen!

Een psychische ziekte!

Verschillende seriemoordenaars duiken bij tijd en wijle op. Wat hun tot deze daden drijft, heeft zeer uiteenlopende oorzaken. Vaak is wel bekend dat het juist die mensen zijn, waarvan je het niet zou verwachten. Wat zijn de achtergronden van deze seriemoordenaars? Toegevoegd na 3 minuten: Het gaat bij de seriemoordenaar dus om een 'kick' of een seksueel motief. Dit kenmerk onderscheidt naast de eerder genoemde definitie de seriemoordenaar van een persoon die iemand om een specifieke reden heeft gedoodt.

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/psych...
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/psych...

Een bepaalde waanzin die ieder mens tot op zekere hoogte in zich heeft, maar niet iedereen gaat die grens over. Ik kan me voorstellen dat een seriemoordenaar zijn eigen waarheid ontwikkelt, eigen redenen, een eigen interpretatie van goed en fout.

Niks, hij deed het ook liever niet. Zijn hersenen functioneren niet normaal.

Hun zieke geest.

Hoe vreemd het ook is, het seriemoorden komt voort uit verslavingsgedrag. De kick tijdens het moorden ervaren, wil hij perse weer hebben. Naast een absoluut verkeerd gebakken persoonlijkheid uiteraard.

Het BEEST in hem.

Ontkenning, gedreven door zelfzucht, ego, gevoelens en op den duur is het oké voor die persoon en toch weet die ergens dat het niet klopt, maar inderdaad "verslaving" Hoe meer die zijn gang gaat, hoe meer bevrediging, hoe minder te remmen en van kwaad tot erger soms, soms niet. Zieke geest vind ik een overdreven vergelijking, hangt van de interpretatie af van het woord "ziekte". Dan zou iedereen die dingen doet vanuit zijn/haar gevoel een zieke geest hebben en wie zijn dat? Ik ben mij bewust van het feit dat de meeste mensen hetzelfde bedoelen bij het woord "ziek". We bedoelen hetzelfde, maar geven er allemaal een andere uitleg aan. Ik zou het niet ziek willen noemen. Eerder: iemand die handelt vanuit zijn/haar gevoelens. Mijn interpretatie van gevoelens: alles wat voort komt uit het ego.

onbewust verblijven een dolende ziel een dode levende Het vermijden van pijn!

"Wat drijft een seriemoordenaar?" - een onverzadigebare wil, - lustige behoeften naar bevrediging, - en het verlangen naar controle/ macht; dát drijft een seriemoordenaar...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Seriemoordenaar

Dát wat degene, die geen seriemoordenaar zijn, nooit zullen snappen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100