Hoe hebben ze bewezen dat je alleen over bekende gezichten droomt ?

Op het internet doet de bewering de ronde dat de gezichten van personen in je dromen ALTIJD gezichten zijn van mensen die je eerder gezien hebt. Wel kunnen het gezichten zijn die je allang vergeten bent.

B.v. punt 4 op deze pagina:
http://plazilla.com/14-vreemde-weetjes-over-dromen

Ik vraag me af of dat waar is, maar vooral hoe zoiets te onderzoeken is.

Stel ik wil de volgende stellingen bewijzen, of verwerpen:
1) We dromen altijd over bekende/bestaande gezichten
2) Ook gezichten die we al lang vergeten zijn komen voor.

Hoe zou ik dat aan moeten pakken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij is dit niet zo, ik kan in mijn dromen evenmin gezichten onthouden als in de werkelijkheid. Ik kom alleen 'voor het gevoel' bekenden tegen in mijn droom, maar dat zie ik niet aan hun gezichten. Het lijkt me onmogelijk deze stelling te onderzoeken.

Het lijkt mij vanzelfsprekend. In dromen verwerk je namelijk wat je hebt meegemaakt. Je kunt niet dromen over iemand die je nooit eerder gezien hebt. Als je aan duizend mensen vraagt of zij nog weten waarover zij de afgelopen nacht gedroomd hebben, dan zul je dat met zekerheid ontdekken. Het zijn vaak bijzondere samenraapsels van voorbije gebeurtenissen.

Het lijkt mij complete onzin. Ik ben een levendige dromer en ik droom wel eens over onbekende mensen. Als het gezichten zijn die ik alweer ben vergeten? Tja dat is zo ontzettend vaag, want je ziet dagelijks tientallen tot honderden vreemde mensen langskomen. Dus zij beweren nu dat je dan over 1 zo iemand droomt die je ooit hebt zien lopen, niet kent, nooit gesproken hebt en allang vergeten bent? Ik vind het gewoon een heel sterk verhaal en zij kunnen dat niet bewijzen, net zo min als dat ik kan bewijzen dat ik over onbekenden heb gedroomd.

Nou, niet goed in elk geval, wat ik kom 's nachts af en toe volslagen onbekenden tegen....... Of het moeten mensen zijn die ik ooit heb ontmoet maar weer ben vergeten - maar daarmee wordt het natuurlijk een cirkelredenering ; als het niet klopt, ben je hem vergeten, en dat is niet te controleren. Beetje flauw. Het is een leuk verhaaltje, maar mist elke wetenschappelijke onderbouwing. Dan zou je proefpersonen moeten hebben die je hun hele leven volgt, een gigantische database aanleggen van ALLE gezichten die ze ooit hebben gezien en AL hun dromen registreren. (En dan ook nog hopen dat ze een beetje goed gezichten kunnen herkennen......) Dat type onderzoek is helaas om meerdere redenen volslgen onmogelijk. Ik zou dus niet te veel waarde hechten aan het verhaal, al kan het weinig kwaad het voor waar aan te nemen.

Enige weken geleden zag ik in een droom een groot, mooi, helderwit gezicht van een vrouw. Er straalde helder wit licht van af. Voor mij een bewijs, dat je ook kunt dromen over gezichten die je nog nooit eerder hebt gezien. Wetenschappelijk gezien echter niet mogelijk, omdat je droomt over dingen, voorwerpen, mensen, situaties, uit het verleden, dus uit ,in onze hersenen opgeslagen informatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100