Hoe kan het dat we niet 100% van onze hersenen gebruiken?

Ik heb eens gehoord dat we onze hersenen niet 100% gebruiken. Alles wat we nu doen wordt gedaan door bijvoorbeeld 80%. Wat zou je dan moeten doen om die andere 20% te benutten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een broodje-aap verhaal. We gebruiken alles wat in onze hersenen zit, ook al is dat nogal povertjes bij menigeen.

Leuk, daar issie weer, die terugkerende vraag! ;-) Dit keer noem je 80%. In een vorige vraag werd 33% genoemd. Je hoort ook wel eens 25% of 50%, of zelfs 10%. Kijk in de Bron voor een hele serie goede antwoorden. Scheelt mij weer typen. ;-)

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/hersenen.17303

Wij gebruiken onze hersenen maar voor 2 tot 4%, meer niet... Maar dan spreek ik over dat wat maximaal mogelijk is en dat wat jij uit je eigen hersenen haalt... Dat is 2 tot 4%... Einstein gebruikte 10%, dat is zijn verdienste, niet superslim, maar wel een goed gebruik van dat wat hij had... Dus iedereen kan veel intelligenter worden dan hij nu is, door meer capaciteit te gebruiken... Mooi idee is het niet? Maar kunnen we dat ook sturen? Ja dat kan wel degelijk... Klassieke muziek luisteren maakt je intelligenter... Mediteren maakt je intelligenter... Meer spanning is minder intelligentie... Zo zijn er in mijn optiek enkele mogelijkheden ter verbetering... En je zult het niet geloven, maar als je NIET denkt gebruik je de meeste capaciteit van je hersenen... Dat we niet de volle 100% procent gebruiken komt door angst en spanning EN omdat we dat nooit geleerd hebben en nooit gestimuleerd worden om dat te doen, maar ik zeg je het kan wel...

Bronnen:
XiniX...

Nou de hersenen van een aantal mensen werken zeker niet voor de volle honderd procent. Maar in het algemeen is het toch zo dat je ieder deel van je hersenen gebruikt. Niet ieder gebied op hetzelfde moment natuurlijk. Verschillende hersengebieden doen verschillende dingen op verschillende tijdstippen. Voor zover bekent zijn er geen hersendelen die niets doen. Dat is maar goed ook want de herensen zijn maar klein en hebben dus een hele klus te klaren. Wist je dat hersenen voelen als een drilpudding, een flinke klap tegen het hoofd kan iemand al fataal worden. Als je een dril pudding laat vallen is hij niet meer te lijmen, zo ook met hersenen. Boksers e.a hebben veel schade opgelopen, zelfs met een hersenschudding loop je al schade in de hersenen op.

Dat is een idd een broodje aap verhaal. Je gebruikt wel degelijk alles maar niet allemaal tegelijk. Verschillende delen van je hersenen hebben allemaal een eigen specialisatie. Het deel dat je linker arm bestuurd is zo bv niet actief wanneer je die arm niet gebruikt (om het maar simpel voor te stellen).

We gebruiken onze volledige hersenen. Onze hersenen kosten zoveel energie om te ontwikkelen, dat het niet rendabel zou zijn om deze in stand te houden wanneer we dat niet zouden doen. Onze grote hersenen zijn er overigens ook debet aan dat de bevalling zo zwaar valt. Verder verwijs ik je graag door naar mijn antwoord op dezelfde vraag:

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/kleinere-he...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100