Wanneer je bij je eigen gedachten alle drogredeneringen elimineert,wat blijft er dan te denken over?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bestaan er authentieke gedachten als we veel aan informatie importeren En als we niets importeren zullen we last krijgen van waanbeelden. Wat is dan werkelijkheid? We redeneren - hoeveel is drogrede? Wat is waar en wat is illusie? Filosofen als plato kwamen al met de vraag - wat we ervaren en wat werkelijk is. Maar gelukkig is hiertussen een verschil zodat er nog wat creatiefs van te maken valt - Dromen, idealen, fantasie.. De Taal heeft hier niet altijd verbetering in gebracht. Proza schrijvers, Dichters proberen met de taal de werkelijkheid te ontsluiten. Door de ervaringen te verruimen kun je ook de drogredenen aanvechten.

Dan blijft er niks te denken over. Door te denken kun je nooit de waarheid ontdekken.

Als alle drogredeneren verdwijnt, dan verdwijnt het denken, want alle denken is drogredeneren... Het denken blijft wel bestaan, maar als het denken zichzelf doorziet, blijft alleen het huishoudelijke denken over... Zaken als: waar heb ik mijn schoenen gelaten, of moet er 88 cent postzegel op een brief... Dat blijft bestaan, maar denken als gewoonte valt weg...

Denken dat wel klopt blijft over. Maar daar gaat het natuurlijk om. Als niets klopt is alles een drogreden. Lijkt me een drogreden dat alles een drogreden is.

Dan blijft de authentiek gedachten over.

Dan denk je: 'Waauw, ik ben zo gelukkig want nu ben ik verlicht!Ik ben een boedda geworden!'

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100