Hoe komt het dat sommige mensen tijdens het telefoneren zitten te kliederen op een papiertje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat gebeurt spontaan om afleiding te zoeken en zo'n tekening/krabbel wordt ook wel een doedel genoemd: Volgens Wiki: Een doedel is een vorm van schetsen, een tekening zonder duidelijk doel, gemaakt door iemand wiens gedachtes ergens anders waren. Het zijn krabbels gemaakt vanuit het onderbewuste. De doedels bevatten soms een verborgen boodschap. Vaak zijn het eenvoudige tekeningen, soms groeien ze uit tot uitgebreide patronen. Doedelen wordt voornamelijk gedaan door jonge mensen overal ter wereld, met name scholieren en studenten. Deze activiteit vindt meestal plaats tijdens saaie lessen, wanneer de leerlingen gaan dagdromen of zijn afgeleid. Vaak begint een doedel in de kantlijn van een schrift of blocnote, en ontwikkelt zich van daaruit over de pagina. Doedelen wordt ook gedaan tijdens telefoongesprekken, mits pen en papier voorhanden. De meest voorkomende doedels zijn oogjes, poppetjes, cirkels, vierkantjes, pijltjes en bloemetjes. Daarnaast zijn uitgebreide geometrische vormen populair.

Dat is om de aandacht bij het telefoneren te houden. Bijvoorbeeld ADHD'ers hebben tijdens het telefoneren zoveel aandacht over dat die ergens heen moet, maar wel zonder dat het afleid van het telefoneren. Op de automatische piloot wat krabbelen op een papiertje werkt dan prima.

Persoonlijk antwoord: ik verveel me vaak een beetje tijdens telefoneren en dan ga ik tekeningetjes maken . Misschien ben ik niet goed genoeg auditief ingesteld...

nou als ik aan het dan krabbel ik altijd op een ppbellen een papiertje. Ik weet alleen niet of ik dit nu doe uit gewoonte of omdat ik mij dan beter kan concentreren op het gesprek. Meestal maak ik aantekeningen van de gesprekken en dan krabbel ik wat en maak ook notities.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100