Ik heb last van een angststoornis, mag ik dextrose?

Ik weet dat cafeine, theeine, nicotine en alcohol dit soort gevoelens opwekken, geld dit ook voor dextrose? Hoe moet ik anders mezelf opwekken... iemand tips?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb zelf ook angsstoornis gehad en ik heb oxazepam 10 mg geslikt om alles wat beter te kunnen relativeren, je wordt er ook wat rustiger van en je bent niet zo angstig meer good luck

Ben je bang dat het kwaad kan? Het lijkt mij in ieder geval dat jouw angst in dit geval misplaatst is. Suiker is echt niet giftig en ik zie niet in hoe het jouw stoornis zou kunnen beïnvloeden. Probeer het gewoon, avontuur bestaat! Het zal meevallen en er is weer een ding minder om bang voor te zijn! succes, koos.

Dextrose is niets meer of minder dan een enkelvoudige, dus makkelijk opneembare suiker. Het is de natuurlijke vorm van glucose. In kleine hoeveelheden is er niets mis mee maar gebruik je veel suiker dan heeft dat zeker invloed op je psyche, echter op een andere manier dan cafeïne, nicotine en alcohol, door de invloed op de insulinehuishouding.

Zoek je iets om 's ochtends lekker me wakker te worden ipv de sigaret en de koffie of thee? Volgens mij mag je best een kopje koffie of thee hoor. Als je maar niet de hele dag door drinkt. Deed ik vroeger, dronk ik 8 koppen koffie per dag. En dan me afvragen waarom ik me zo zenuwachtig voelde! Maar eentje, alleen om op te starten kan geen kwaad. Kun je gewoon proberen (als je geen doktersverbod erop hebt gekregen, maar dat is meestal niet zo bij een angsstoornis). Roken is zowiezo handig om niet te doen, niet alleen voor de angsstoornis. Maar als je moet stoppen met roken kan dat juist ook je angstgevoelens weer versterken. Lastig, bel in dat geval even met je psycholoog of je huisarts om te overleggen. Dextrose is een vorm van suiker. Mensen nemen dit na het sporten vaak. Het geeft snel energie en kan je daardoor ook opjagen en zenuwachtig maken. Zeker in grotere hoeveelheden werkt het volgens mij minstens zo heftig als koffie. Je mag het rustig nemen, maar ik zou liever een kop thee pakken als ik jou was (thee is wat minder heftig dan koffie). Bij alles geldt dus: matigen. Door de dag heen is thee volgens mij het minst heftig, maar ook daar moet je geen liters van drinken. Lekker afwisselen met water. Ander vraagje; ben je niet toevallig heel erg moe, dat je zo'n behoefte hebt aan "jezelf opwekken"? Een angststoornis put uit. Misschien helpt je het meest als je een paar avonden achter elkaar vroeg naar bed gaat? Zou je eens kunnen proberen. Heb je ook minder "pep" nodig. Nou beterschap hoor! Ook dit gaat weer voorbij!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100