Hoe kan je van anarchfobie afkomen? Angst voor spinnen.En wat zijn de symptome ervan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt van die mini spinnetjes, je weet wel; in de tuin, buiten enz. Eerst die pakken en spelen, laten lopen op je arm en kijk van heel dichtbij. Je ziet dat ze niets kunnen doen. Vervolgens ga je iets grotere spinnetjes pakken, deze zijn iets groter dan die mini spinnetjes. Daarna pak je kruisspinnen op (aahh). Die ook laten lopen op je arm, beetje spelen, maar geen kwaad doen. Symptomen zijn gewoon dat als je ze op een foto of in het echt ziet, dat je al de rillingen krijgt. Als je tarantula's ziet, ga je helemaal kippenvel krijgen. Ik hoop dat je er vanaf komt. Ik ben zelf ook bang, heb dus ook anarchfobie. Ik ben er wel bang voor en nog steeds ook. Ik geef hier wel dapper antwoord, maar zelf kan ik het niet doen. Ik hoop dat het je lukt, veel succes. Groetjes EC.

De symptomen zijn een absolute, totale, irreële angst voor spinnen. Je kunt er vanaf komen door een training te volgen, Google op arachnofobie en je kunt een plek in je eigen omgeving vinden om van deze angst af te komen.

Koop een vogel spin

Je kunt contact opnemen met een psycholoog, en vraag of ze cognitieve gedragstherapie kan geven. Deze therapie kan je leren om ervan af te komen. Doe het samen, dat is makkelijker!

Angst voor spinnen kan zich, net als iedere ander angst, uiten in een staat van shock. Zweten, bibberen, rode vlekken in hals en gezicht, hysterie, hyperventileren, paniekaanval, enz enz. Fobieën zijn goed te behandelen en op z'n minst dragelijk te maken door middel van Bach bloesemtherapie. In geval van shock als acuut gevolg van een fobie, dan is er een Bach remedie die je zo kant en klaar kunt kopen: de Rescue Remedy. Die zorgt ervoor dat je rustig wordt. Wil je van de fobie af, dan moet een therapeut bekijken welke remedies voor jou goed zullen zijn.

Systematische desensitisatie door resiproque inhibitie: eerst naar lijntekeningen van spinnen leren kijken, als je dat aankunt daarna naar foto's en uiteindelijk filmpjes. Het kan zijn dat je rillingen krijgt of moet huilen tijdens het bekijken van bijvoorbeeld een foto van een spin, maar blijf het vooral proberen (evt een week later), totdat je weer een stap verder kunt. Succes!

Fobie of angst om/voor: Spinnen Vind je bij bron 1 Arachnofobie Angst voor spinnen.. Bron 2 arachnofobie Hevige angst voor spinnen. Bron 3 5.Arachnofobie voor spinnen. `Arachnofobie` of `spinnenangst` is een overmatige angst, een specifieke fobie voor spinnen en spinachtigen. Het is waarschijnlijk de meest voorkomende vorm van dierenfobie. Opvallend is dat arachnofobie bij natuurvolkeren aanzienlijk minder voorkomt dan in de Westerse samenleving, bron 4 Hier heb je al jou antwoorden, succes!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100