hoe kwamen er kleuren in de wereld

Weet jij het antwoord?

/2500

door vaak kleur te bekennen kon de mensheid kleur geven aan het leven....

Met 't ontstaan van fotonen.

Vanaf het ogenblik dat er een elektromagnetische straling bestond met het frequentiebereik dat waarneembaar is met het menselijk oog, was er een kleur in de wereld.

Bronnen:
Definitie van licht

Dat is afspraak, er was iemand die het kleurenpalet in zevenen deelde... En we hebben het allemaal overgenomen... Zeven kunnen we nog behappen, meer niet... Definieer je meer kleuren dan krijg je ruzie van de een met de ander, omdat verschillen te klein worden van de ene kleur en de andere... Minder kleuren is ook niet handig omdat je dan tekort doet aan het onderscheidingvermogen van de mens... Maar het is gewoon afspraak, meer niet... De regenboog bestaat uit 7 kleuren... zodoende...

De kleuren waren er al sinds er licht was. We kunnen ze waarnemen sinds onze ogen receptoren hebben die voor slechts een gedeelte van het lichtspectrum gevoelig zijn.

Bronnen:
Definitie van licht
werking van het oog

Ik zou een kijkje nemen bij de wikipagina over licht. Kleuren zijn alleen maar de reflecties van bepaalde golflengtes licht die door het oog waargenomen en door de hersens bewerkt worden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Licht
http://nl.wikipedia.org/wiki/Menselijk_oog

Die zijn uitgevonden door de persoon die de gele vlek op op ons netvlies heeft uitgevonden.

Vanaf het moment dat er licht was. Zodoende zagen we alle pigmenten.

De kleuren kwamen in de wereld toen onze hersens en ogen (d.w.z. die van onze heel verre voorouders) in staat waren om bepaalde golflengten van licht te onderscheiden, en hier in de hersenen 'labels' aan gingen hangen. Zonder waarnemer is kleur betekenisloos.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100