Virtueel(denkbeeldig)is het tegenovergestelde van reëel(werkelijk).Zou er in de menselijke hersenen een virtuele realiteit te vormen zijn?

Is dat hetzelfde als fantaseren of is dat weer van een andere orde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, die is er. De man Esref Armagan, die geboren is zonder ogen, is daar het levende bewijs van. Hij is schilder van beroep. Hieronder een linkje naar een documentaire over deze bijzondere man. Toegevoegd op 09-06-2009 00:21:15 In de documentaire zie je onder meer hoe deze blinde man landschappen in perspektief schildert alsmede een gebouw schildert dat hij niet kan zien. Ze hebben zijn hersenen gemeten terwijl hij schilderde en hij bleek dezelfde gebieden in de hersenen te gebruiken als die ziende mensen gebruiken.

Ja klopt dat is er al... En jij noemt die virtuele wereld de wereld... Nee jij noemt dat geen fantasie, jij noemt het reality...

Fantaseren is een tijdelijke schijnwereld. Virtuele realiteit is een als echt ervarende waan idee.

Als je bedoelt dat de hersenen zelf een eigen realiteit vormen in een virtuele wereld dan kom je uit op films als de matrix die met dat thema spelen.

Volgens mij is de droom bij uitstek een virtuele realiteit in de hersens gevormd.

Misschien werkt het brein van iemand die schizofreen is wel op die manier. Interessant! Toegevoegd op 08-06-2009 23:13:55 Voor deze personen is virtuele realiteit misschien wel hetzefde als realiteit van het moment. Lastig om me te verwoorden,sorry daarvoor

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100