Tot op welke hoogte accepteer jij kritiek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tot elke hoogte... Waarom, omdat ik ervan kan leren... er zijn namelijk 2 mogelijkheden... A) het klopt, dan kan ik dat onder de loep nemen en indien het klopt in mijn optiek, aanpassen B) het klopt niet, dan bedank ik die ander voor het laten zien dat hij niet juist de zaken gezien heeft en voor zijn belangstelling mij dat te vertellen...

Als het terecht is heb ik er geen problemen mee, als het onterechte kritiek is, of kritiek die volledig op de man gespeeld wordt, dan ga ik er tegenin.

Misschien accepteer ik het niet meteen, maar op termijn accepteer ik het wel en leer ik er van.

Ik waardeer kritiek tot op elke hoogte, want kritiek is een cadeautje waar je altijd leerpunten uit kunt trekken. Het geeft namelijk altijd aan hoe je boodschap of gedrag in de perceptie van je omgeving aankomt. Dit kan aanleiding zijn om de verpakking of de boodschap aan te passen zodat je je doel beter bereikt.

Ha, die Jinx; Alle goed onderbouwde kritiek op mijn doen en laten accepteer ik. Valse aantijgingen, op de man spelen of kritiek zonder enige reële grond leg ik naast me neer.

Opbouwende en goed onderbouwde kritiek waar iets van te leren is. Arrogante mensen daar luister ik liever niet naar.

Kritiek is goed, je leert ervan. Maar als iemand mij gewoon afkraakt, zonder er eigenlijk maar over na te denken of ik ook nog wat goed heb gedaan. Verder vindt ik dat je als je kritiek geeft ook altijd wel een compliment kan geven.

Alleen als het terecht is en bedoeld om me er iets van te laten leren. En dan nog moeten ze het goed brengen :)

Zolang diegene zijn kritiek maar kan onderbouwen zoniet dan ben ik klaar met luisteren!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100