Polygaam.. ok of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zolang je daar open en eerlijk over bent en daardoor niemand kwetst zie ik er geen probleem in. Volgens mij is overigens ieder mens polygaam, maar is monogamie een cultureel verschijnsel. Monogamie is een keuze.

Niet oké, één echtgeno(o)t(e) is toch genoeg of niet.

Niet oké. Hoe het moet gaan werken met belastingvoordelen met Polygamen lijkt me te lastig.

Naar mijn mening niet oké...volgens mij heb je dan snel ruzie uit jaloersheid. Wie mag als eerste sex met de man of vrouw die de meerdere partners heeft, wie deelt het bed met die persoon..de één vindt dat de ander voorgetrokken wordt en ga zo maar door.

Zolang het gaat om 'consenting adults' (en dat is helaas niet altijd zo) wel. Omdat het in de praktijk binnen bepaalde bevolkingsgroepen vaak een andere invulling krijgt, ben ik er op dit moment geen voorstander van om polygamie in Nederland wettelijke basis te geven. Ook al benadeel ik daarbij mezelf.

Als je een gezin hebt lijkt het me zeker niet ok... Anders is het misschien te doen als alle partners niet jaloers aangelegd zijn.

Idealiter zou iedereen zo opgevoed moeten zijn dat ze als volwassenen zelf keuzes kunnen maken mbt relaties, en daarbij ook of ze het bij 1 partner willen houden of er meerdere willen. Wanneer iemand met volle verstand kiest voor polygamie, en wanneer de machtsverhoudingen niet scheef zijn zie ik geen problemen met polygame relaties. Maar of polygame huwelijken dan ook zouden moeten kunnen voor de wet... moeilijk.. in de praktijk zou ik toch bang zijn dat sommigen dan gedwongen of onwetend in zo'n situatie terechtkomen.

Ik vind het prima als mensen polygaam willen zijn. Zolang alle "partijen" het er mee eens zijn en het van elkaar kan accepteren is het toch prima? Of het een wettelijke status moet krijgen is een ander verhaal. Ik denk dat wettelijk gezien iedereen maar 1 partner mag hebben. Dit om lastige erfrechtelijke kwesties te vermijden.

Dat geeft vaker ruzie (althans als je geen Eskimo bent)... Doe maar niet, dus.

Absoluut niet ok....één relatie is al ongezond, meerdere is pure masochisme.

Alleen als polyandrie ook is toegestaan. Als het een wordt toegestaan moet het andere ook kunnen.

ik geloof in seriele monogamie/polygamie, tis maar hoe je het bekijk. wat bedoel ik hiermee? Ik denk dat elke fase van je leven een andere partner vraagt, het is niet reeel om te verwachten dat degene aar je als puber verliefd op word ook dezelfde groei zal doormaken in juliie verdere leven. Je groei dan uit elkaar en krijg andere interesses, dan moet ook ieder zijns/haars weg gaan verder vind ik. Met verschillende fases kan ik bedoelen: de wereld en het leven beetje ontdekken, trouwen en kinderen krijgen, kinderen opvoeden, settelen, het nieuwe leven als kids huis uit gaan, de periode naar het werk en de periode achter de geraniums. Je ben dus wel trouw aan 1 persoon tegelijkertijd, maar niet je hele leven aan dezelfde persoon.

Polygaam is het altijd geweest, voordat de vader bestond was er al wel een oom... Dus het heeft altijd goed gewerkt... Totdat de priester kwam en ons vertelde dat het niet goed was, dat er een huwelijk was enz enz... Polygamie heeft ons als soort doen laten overleven, dus prima idee om dat weer in te voeren...

OK. Als je naar de natuur kijkt, schijnt polygamie natuurlijker te zijn dan monogamie. Mochten ze ooit een teletijdmachine uitvinden dan wil ik de bedenker van de monogamie wel gaan opzoeken om hem een trap onder de kont te geven.

Hah, nee, dat kan/mag niet. Persoonlijk ben ik heel erg jaloers: voor mij is het gewoon NEE :)

Polygaam is natuur; monogaam is cultuur. Uitgebreider: polygaam is de primitieve overlevingsdrang om de 'soort' te laten overleven door mogelijk veel verschillende nakomelingen te krijgen. Monogaam is wat de maatschappij er van denkt (waaronder jaloersheid). Om het DNA door te geven, hoeft men niet polygaam te zijn. En als als de partners er mee instemmen, waarom niet? Alleen omdat de buurman z'n wijsvingertje belerend omhoog houdt, maar ondertussen wel droomt het met 2 vrouwen (of mannen) te doen? Of men ook met meerdere partners zou moeten kunnen trouwen, dat denk ik niet. Wellicht is dat gekleurd door de ervaring met andere culturen en zijn wij het gewoon niet gewend.

Niet ok. En dat antwoord geef ik eigenlijk omdat ik er zelf geen behoefte aan heb.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100