Wat doe je als je vermoedt dat iemand tegen je liegt en je kunt het niet bewijzen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Soms probeer ik iemand slachtoffer te laten worden van zijn/haar eigen leugen door het als waar aan te nemen. Als het geen leugen blijkt, is er niets aan de hand. Als het wel een leugen blijkt, dan heb ik er lol van. Bij kinderen werkt dit heel aardig. Ik hou het overigens wel onschuldig, hoor, ik ben geen sadist.

Gewoon negeren, daar kan je niks anders tegen doen toch?

Proberen toch bewijs te vinden. Zonder bewijs kan je niet iemand veroordelen. Helaas heb ik zelf dat probleem ook vaak. Ik ben benieuwd of iemand een geweldig antwoord heeft op deze moeilijke vraag.

je schouders ophalen en ze in zijn/haar eigen sop gaar laten koken. Ooit komt het waarschijnlijk wel uit. Toegevoegd op 25-05-2009 15:02:14 Edit: Dat kan natuurlijk niet altijd en dan kun je welicht zeggen dat je denkt dat het anders zit. of toch bewijs vinden

Ik blijf dan heel veel vragen over dat onderwerp waar ze over liegen... meestal praten ze zichzelf op den duur wel klem... Dit werkt natuurlijk lang niet altijd dat ligt er ook maar aan waar het over gaat. Maar bij collega's die liegen dat ze naar de fysio moeten om een bepaalde dienst te kunnen draaien werkt het bijvoorbeeld prima ;-)

Scheiding aanvragen.

Sowieso kun je iets niet bewijzen als je het vermoedt. Zorg eerst dat je het voor jezelf zeker weet. Als je het zeker weet, is er maar een optie. Zeg tegen die persoon luid en duidelijk dat jij zeker weet dat het niet waar is wat die persoon zegt. PUNT. Geen discussie aangaan, is nutteloos.

misschien heb je wel een ander beeld van wat de waarheid is dan die ander. Verschillen daarin zijn een bron van conflicten. Kun je die ander zijn/haar waarheid zien en begrijpen dat het zijn/haar waarheid is? Dan ben je al een eind verder. 'Iets begrijpen' is niet hetzelfde als 'begrip hebben voor', maar geeft wel inzicht in wat je doen moet en kan. waarheid is een moeilijk begrip. De absolute waarheid die bestaat niet, en zo hij wel bestaat is hij niet relevant voor de mens. Het is altijd een projectie van de waarheid die je ervaart. En iedereen ziet hem weer anders of kan motivaties hebben die je niet vermoed.

Zondig tegen de 3 secondenregel... Kijkj de persoon aan en blijf die aankijken... Hij zal in vernedering zijn ogen neerslaan en dan weet je genoeg... Zeer simpel en duurt 10 seconden (misschien voor de ´diehard´ een minuutje)

Heel erg boos worden. In mezelf, dan.

Niet de persoon beschuldigen in de trant van "Jij liegt", maar je kunt wel uitspraken doen a la "Ik heb het gevoel dat...". Daarmee lijdt niemand gezichtsverlies. Die andere persoon wordt niet beschuldigd en jij doet geen onware uitspraken.

niets doen, jij bent aan het eind de gebeten hond, zo is het nu en zal het altijd blijven. ik heb een kennis die bij elke ontmoeting glashard liegt, en ik laat haar gewoon, ene oor in andere weer uit. tenzij het natuurlijk heel belangrijke dingen zijn. maak er geen gedachtes of vragen aan vuil, verdienen ze niet. ;-) succes

Hele goed antwoord van Oeroeboeroe! Vertel als dat mogelijk is, wat jij voelt. Hoe het op je overkomt. Het lijkt raar, maar het is mogelijk om vanuit jezelf, eerlijk te zeggen hoe het op je overkomt, zonder de ander gelijk te beschuldigen. Het hoeft niet 'te werken' in die zin, dat die ander gelijk overstag gaat. Maar jij blijft bij je zelf, je kunt je gevoel weergeven en dat helpt enorm. Want je hoeft jezelf dan niet te loochenen. Echt heel raar als je dat voor het eerst probeert. De ander is vervolgens voor zichzelf verantwoordelijk. Als het belangrijk is dat de leugen boven tafel komt, is er mogelijk meer nodig, maar dit is zowiezo een goed begin. (Ik had dit eerst als reaktie op oeroe.. willen doen, maar het werd toch te lang, dus dan maar antwoord. Met kinderen kan het nog weer anders zijn, omdat daar ook een opvoedkundig aspect inzit. Wij hebben dat met onze oudste en dat is erg lastig.... frustrerend...

Nooit meer vergeten dat er gelogen is. Er altijd rekening mee houden dat het weer kan gebeuren. Gewoon het spelletje meespelen. Bij iedere volgende keer weet je dat het weer kan gebeuren, dus ben je er beter op voorbereid. Probeer een volgende keer wel bewijs te hebben, je bent immers nu in het voordeel omdat je het weet en hij /zij niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100