Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan ik verlichting, nu op batterij, aansluiten op netstroom?

Hallo,

Ik heb 3 lichtsnoeren die werken op batterij. 2 snoeren op 2x AA, andere snoer is 3x AA.

Deze snoeren wil ik graag samenvoegen zodat ze op 1 stekker zitten.

Kan dit, zo je hoe?

Alvast bedankt, groetjes!

1.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dat kun je niet zomaar doen! De lichtsnoeren zijn gemaakt voor een spanning van 1,5 Volt. Sluit je die met een stekker aan op het stopcontact, dan komt er 230 Volt op te staan. De lichtsnoeren zullen onmiddellijk kapot gaan.

Wil je die dingen toch via een stekker aansluiten, dan zal daar een passende omvormer tussen moeten, zoals een adapter. Vergelijk maar met een mobiele telefoon of andere zaken die via usb worden opgeladen. Die werken vaak op 5 Volt en de adapter zorgt ervoor dat de 230 Volt van je stopcontact wordt omgezet in 5 Volt voor je telefoon.

Voor je lichtsnoer zou je een adapter moeten vinden die de 230 Volt omzet naar 1,5 Volt. Eenvoudiger is het denk ik om gewoon een lichtsnoer te kopen dat waar al een stekker aan zit. In deze tijd van het jaar zijn die dingen overal te koop, bij de Action de goedkoopste al voor een paar euro.
(Lees meer...)
een jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding