Zijn er leuke natuur- scheikundige proefjes voor in en rond huis?

Zijn er leuke natuur- scheikundige proefjes voor in en rond huis? Bijvoorbeeld het smelten van ijs op een originele manier. Je hoort wel eens dat je keukenkastje vol staat met producten waar je leuke proefjes mee kan doen. Zijn hier praktische voorbeelden van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor de simpelere proefjes kun je terecht op een site als Proefjes.nl. Voor de wat ingewikkeldere proefjes kun je op Youtube genoeg voorbeelden vinden. Als je geen scheikundige achtergrond hebt wil ik je met klem afraden om zelf te gaan experimenteren met de inhoud van je keukenkastjes. Je kunt zonder al te veel moeite zeer gevaarlijke situaties laten ontstaan. Bijvoorbeeld door vrijkomende gassen (waterstof = explosief, chloor = dodelijk gas). Ook experimenten met bv. melkpoeder of meel kan zeer grote explosies/branden veroorzaken. Ook zijn er reacties te veroorzaken die zoveel hitte kunnen opwekken dat je er brandschade door kunt oplopen. Hebben we het nog niet eens over eventuele (brand)wonden die je kunt oplopen.

Bronnen:
http://www.proefjes.nl/proefjes.php

Je kunt een melk fles ,of iets wat de zelfde opening heeft nemen gooit een stukje brandend papier in de fles en plaatst er een gekookt afgepeld ei op. Het ei zal in de fles verdwijnen . Hier toon je mee aan ,dat de lucht drukt op alles met 1kg/cm2 De luchtdruk drukt het ei in de fles om dat er in de fles een luchtledige ontstaat. ongevaarlijk proefje. Groeten goldpixel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100