Wat is het verschil tussen >CH2 en =CH2?

Zoals op de foto te zien is, zijn er verschillende molecuulgroepen met een andere eigenschap. Ik begrijp alleen niet wat welke betekent. Voornamelijk het verschil tussen >CH2 en =CH2 is mij niet duidelijk. Heeft de laatste een dubbele binding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat zijn twee enkele bindingen. =CH2 heeft één dubbele binding. >CH2 heeft twee enkele bindingen.   Toegevoegd na 2 minuten:   Elk streepje staat voor een enkele binding. Daarom zijn twee streepjes vlak bij elkaar die dezelfde kant op lopen samen één dubbele binding: de beide streepjes lopen als één dubbele binding naar een (niet getekend) ander atoom. Op dezelfde manier zijn zijn twee enkele streepjes die elk een andere kant op lopen twee enkele bindingen: elk streepje loopt naar een apart (niet getekend) atoom dat met een enkele binding aan het C-atoom vastzit.   Toegevoegd na 1 dag:   Daki wees me er in een reactie op dat ik in de eerste zin van het antwoord precies het omgekeerde zeg van wat ik bedoel. Gelukkig maakt de rest van het antwoord het duidelijk. Ten overvloede nogmaals: >CH2 is een CH2-groep met twee enkele bindingen, elk naar een ander (niet weergegeven) atoom. =CH2 is een CH2-groep met één dubbele binding naar één ander (niet weergegeven) atoom.  

Simpel! =C betekent dat de C met twéé bindingen aan één molecuul zit, bijvoorbeeld: O=C=O (koolstofdioxide; CO2). >C betekent dat C met twéé bindingen aan twéé moleculen zit, bijvoorbeeld O=C

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100