Als je een batterij lang in je hand houdt wat gebeurt er dan?

Laatst zag ik dat een platte batterij in een worstje gestopt het worstje zwart maakte. Stel ik houdt in mijn hand worden mijn vingers dan ook zwart of krijg ik schokjes. Ik houdt hem (een platte of AAA batterij) dus tussen mijn wijsvinger en duim bij de polen.
Als ik dat bijv. een dag volhoudt ben ik dan mijn vingers kwijt? Net zoals het worstje of reageert levend weefsel anders erop?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het worstje bevat veel (vrij) vocht, waardoor er een flinke stroom loopt, waardoor het worstje als het ware op de barbecue ligt. Als je het in je hand houdt gebeurt er niets, omdat de huidweerstend veel te groot is om bij zo'n lage spanning een merkbare stroom te laten lopen. Dat lukt wel als je de batterijpolen op je tong kunt houden. Je krijgt dan geen echte schok, maar meer een sensatie van zout. Misschien wordt je tong ook wel zwart als je het een dag volhoudt. Van gelijkspanning krijg je hoogstens een klein schokje bij het inschakelen, maar geen echte schok. Er trekken momentaan een paar spiervezeltjes samen, maar voor een echte schok heb je series stroompulsen nodig, zoals dat normaal vanuit je hersenen gebeurt. (Of de wisselspanning van het lichtnet.) Die inschakelschok krijg je bijvoorbeeld merkbaar als je op een bepaald soort vloerbedekking loopt, en daarna dr deurkruk vastpakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100