Is het gevaarlijk om te computeren terwijl het onweert, en hoe groot is de kans dat de bliksem in slaat?

Ik slaap op zolder, en zit vrijwel de hele dag achter de computer, en meestal heb ik het dan niet zo in de gaten als het gaat onweren, of ik ben nog met belangrijke dingen bezig die af moeten voor school en wil mn computer dan liever niet uitzetten. Maar is er dan grotere kans dat de bliksem in slaat op je huis omdat ik mijn computer nog aan heb? En zogauw ik me err echt bewust van ben dat het hard onweert in de buurt dan ga ik linea recta naar beneden, en vergeet alle stekkers en apparaten uit te schakelen, is dit ook heel gevaarlijk of niet? Voor zover ik weet heeft ons huis geen bliksemafleider.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Behalve de stekker ook de antenne er uit!!! En plaats een beveiliging tussen je stekker en je computer tegen overbelasting ten gevolgen van een stroomstoring en blikseminslag. Als je computer nog aan staar tijdens onweer, trekt dat de bliksem niet meer aan, dan dat hij uit staat. Verkrijgbaar bij de doe het zelf winkels. Als je dat allemaal gedaan hebt, kan het nog mis gaan bij een blikseminslag, door het grote spanningsveld als de bliksem bij je inslaat, hij hoeft dus niet eens wat te raken. De kans echter dat het gebeurt is echter heel erg klein. Maar zo'n stekker is zo gehaald

Ik heb het een keer meegemaakt dat het onweerde en de stoppen sloegen door. Niet aan gedacht om de stekker uit het stopcontact te halen alvorens de stoppen er weer op te zetten. De laptop kreeg een enorme boost en was dus kapot. Tegenwoordig haal ik de stekker eruit als het onweert. Beter voorkomen dan genezen.

Kijk eens op onderstaande bron site dan weet je alles hierover. “Extreme weersomstandigheden kunnen de computer en de opgeslagen data grote schade toebrengen”, aldus Jaap Jan Visser, Country Manager Nederland bij Kroll Ontrack. “We kunnen niks tegen de natuur doen, maar we kunnen wel stappen ondernemen om onze IT-systemen te beschermen tegen hoge temperaturen en onweersbuien

Bronnen:
http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Krol...

Als er onweer aan zit te komen,en ik ga van huis dan gaat bij mij de stekker van de computer en de tv eruit. Voorkomen is beter dan genezen. De kans dat het inslaat is natuurlijk klein ,maar het kan.

Ik neem nooit geen risico bij onweer. Alle stekkers van de stereo, radio, TV en PC doe ik eruit. Altijd veilig!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100