Staat het middelpunt van een draaiende as stil ?

ergens in het hart is er geen omtreksnelheid lijkt me.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Precies in het hart is geen breedte, of dikte, geen omvang. Dat draait niet, maar dat draait ook niet niet. In theorie: Elk deel van een draaiende as beweegt op elk moment in een rechte lijn, haaks op de rechte lijn van dat punt naar de as. De as zelf beweegt, omdat ze vanwege nul omvang vanuit alle kanten een rechte lijn naar de as heeft, naar alle kanten even snel. En dus niet.

Nee. Omtreksnelheid heeft daar niets mee te maken. Als die as draait, dan draait hij in zijn geheel, dus inclusief het middelpunt.

Het middelpunt staat altijd stil... Het middelpunt moet altijd stil staan, altijd... Anders is draaien niet mogelijk... Precies in het hart is er geen omtreksnelheid...

Natuurlijk is er draaiing dus omtreksnelheid in het hart of middelpunt van de as. Het is alleen met de ons beschikbaar staande meetinstrumenten niet te registreren. Het hart van de as is nu eenmaal een onweerlegbaar onderdeel van 't geheel... Goeie vraag trouwens!

Het middelpunt van een "draaiende"as of een cirkelvormige schijf is een denkbeeldig meetkundig punt en is oneindig klein en dus ook onzichtbaar. Zo'n punt staat stil.

Als iets draait, dan draait het als geheel; er zit geen kogellager om het centrum, waar de rest onheen draait. Het centrum van de as verandert niet van plaats, maar de moleculen precies in het centrum roteren vrolijk mee.

Als er een al omtreksnelheid was draaide die, maar je zegt zelf dat er geen omtreksnelheid is, dus weet je ook het antwoord.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100