Wat is het zwaarst :1 cm³ lood of 1 cm³ goud?

Ik weet dat lood heel zwaar is en goud ook want ik heb het al gedragen. Ze lijken wel even zwaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

goudeerlijk gezegd: het is lood zwaar! Toegevoegd na 9 minuten: goud is 19,3 g/cm3 en lood 11,3 g/cm3. Dus zo goudeerlijk was ik niet!

Goud is zwaarder: http://nl.wikipedia.org/wiki/Soortelijke_massa_van_vaste_stoffen Toegevoegd na 7 minuten: Dit is trouwens wel zo bij gelijke temperaturen. Ik denk als je lood extreem koud maakt en goud extreem heet dat je lood wel zwaarder kunt maken dan goud (als je de berekening doet per vast volume) Toegevoegd na 8 minuten: Oh en je kunt natuurlijk vals spelen door lood te meten op aarde en goud op de maan ;-). De massa veranderd natuurlijk niet maar het gewicht is relatief aan de plaats waar je meet...

Wat is zwaarder 1 kilo ijzer of 1 kilo katoen. Beide zijn even zwaar...

Het sg van lood is ruwweg 11 en dat van goud 19,dus goud is gewichtiger dan lood,maar dat drukt zich ook uit in de prijs,maar was het andersom geweest,ook dan was goud ook veel duurde!

Dat hangt af van het soortelijk gewicht. Zoek het eens op bij Google: soortelijk gewicht Lood en soortelijk gewicht Goud. Ik denk zelf dat Lood zwaarder is, dus dan is 1 kubieke centimeter, is toch een deciliter lood zwaarder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100