Zien alle soorten elementaire deeltjes er het zelfde uit?

Maw hebben bijvoorbeeld alle elektronen hetzelfde uiterlijk , of is de een wat langer zwaarder etc net zoals alle mensen allemaal verschillend zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn 12 elementaire deeltjes (http://en.wikipedia.org/wiki/Elementary_particle). Niemand weet hoe deze eruit zien. Het lastige is dat deeltjes op deze schaal niet meer als deeltjes te zien zijn, maar zowel electromagnetische golf als een deeltje tegelijkertijd is. Niemand heeft in die zin een electron gezien zoals je een tennisbal kan zien. Dus in die zin kan ik je daarop geen antwoord geven. Als je gaat kijken naar de eigenschappen van die deeltjes, zie je dat ze allemaal identiek zijn. De snelheid (afhankelijk van het medium) kan verschillen, maar ze zullen zich altijd hetzelfde gedragen en in die zin identiek zijn. In die zin zien alle elementaire deeltjes er hetzelfde uit. Dus om kort te zijn: Ja, er wordt van uit gegaan dat alle elementaire deeltjes identiek aan elkaar zijn.

Ze zijn volledig identiek en beschreven volgens een strikt wiskundig model, het standaardmodel, dat alle interacties met uitzondering van zwaartekracht beschrijft. Strikt genomen hebben ze geen identiteit, omdat ze bijvoorbeeld verstrengeld kunnen zijn met een complementair deeltje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100