Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (3)

Aan alles wat op de grond ligt kleeft stof. Stof dwarrelt nu eenmaal naar beneden. Daarom stofzuigen we de vloer, en niet de wanden of het plafond.
Het kleeft niet zozeer aan de draden , maar ligt er op.
Het is niet vanwege stratische elektriciteit. Die kan nergens vandaan komen.
Het is ook niet vanwege magnetisme. Een magnetisch veld rond de draad wisselt 50 keer per seconde van richting, dus zou het net zo vaak aangetrokken als afgestoten worden.
(Lees meer...)
Reddie
10 jaar geleden
Reddie
10 jaar geleden
@janwimpeters , je hebt gelijk. Niemand had het over magnetisme.
Wanneer men over kunststof wrijft dan wordt het statisch geladen.
De elektrische draden zijn geisoleerd met kunststof. Het bewegen van lucht over het kunststof geeft een wrijving, waardoor de kunststof statisch wordt geladen en het stof wordt aan getrokken.
Robby BB
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Hoe zou best kunnen dat de elektriciteitsdraden door het gebruik statisch geladen worden en daardoor meer stof aantrekken. Ik heb zelf wel eens gemerkt dat de stofzuiger(!) na gebruik statisch geladen was. Maar zo is hij natuurlijk niet bedoeld. Bijgevoegd een voorbeeld van het ontstaan van statische elektriciteit door een elektrische stroom.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding