Wat is kwik precies, en hoe komt het dat het bij een normale temperatuur vloeibaar is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kwik is gewoon een metaal dat al gesmolten is. Het smeltpunt van kwik ligt op -38, 9 graden. Is het kouder dan deze temperatuur dan is kwik gewoon een metaal dat je kunt bewerken als een metaal (boren, vijlen, buigen, enz.) Het is dus niet zo dat het bij deze temperatuur bevriest maar het wordt echt weer in vaste vorm. Vergelijkbaar met roodgloeiend vloeibaar metaal dat afkoelt en dan weer stolt. Het is wat makkelijker voor te stellen als je Kelvin als schaalverdeling gebruikt. Deze begin bij het absolute nulpunt (-273 graden celcius) en stelt dat als 0 graden kelvin. Kwik smelt dan dus bij een temparatuur van 234 graden kelvin. Zilver bijvoorbeeld smelt bij een temperatuur van 689 graden kelvin. (962 graden celsius)

Kwik is één van de neefjes van Donald Duck. Samen met zijn broertjes zijn het echte grappenmakers, en hebben Donald al vaak in de maling genomen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kwik,_Kwek_en_Kwak

Kwik is een chemisch element uit de reeks overgangsmetalen. Het is vloeibaar bij kamertemperatuur om de volgende reden. Kwik heeft net als Cadnium en Zink twee valentie-elektronen. Kwik heeft een grotere kern dan Cadnium en Zink waardoor deze valentie-elektronen verder van de kern staan. Hierdoor wordt de dichtheid van de elektronenwolk kleiner. Door deze lage dichtheid is er minder interactie tussen de kern en de elektronen, wat resulteert in een lager smeltpunt. Want het smelpunt is afhankelijk van de inwendige energie in het atoom.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kwik
http://www.natuurwetenschappen.nl/modules....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100