Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als je een redoxreactie zonder hulp van tabel 48 moet opstellen, hoe weet je dan hoeveel elektronen er nodig zijn in de halfreactie?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
1.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

dat is dan meestal het aantal protonen wat die stof extra heeft, dus hoeveel + jes.
waterstof is bijvoorbeeld dan iets van: H--> H+ + e-
(Lees meer...)
11 jaar geleden
De elektromagnetische kracht houdt de elektronen rondom de kern. Bij een neutraal atoom is het aantal protonen gelijk aan het aantal elektronen. Wanneer een atoom een verschillend aantal protonen en elektronen bevat, en dus niet elektrisch neutraal is, spreekt men van een ion. Ionen met een tekort aan elektronen worden kationen genoemd; ionen met overschot aan elektronen anionen.

als er word gevraagd naar een redoxreactie krijg je vrijwel altijd neutrale atomen. anders zouden zo ionen of anionen noemen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
De moleculen van tabel 48 verliezen idd bijna allemaal volledig hun lading dus zn2+ +2e- wordt zn. Echter als je tabel 48 niet gebruikt houd dan wel rekening met oxidatoren die ook redactoren kunnen zijn. Deze kan je best uit je hoofd leren zoals bij fe2+ die zowel fe kan worden als fe3+ en dus zowel ox,- als reductor kan worden
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding