Wat gebeurd er als je de inhoud van glow sticks in water doet?

Ik heb al een aantal keer filmpjes en fotos gezien van mensen die de inhoud van glowsticks in een pot doen. zoals op bijgaande foto. ik vind het echt een fantastisch effect, dus zou het zelf graag ook een keer proberen. Nu vroeg ik me af of je dit effect ook kan behalen met de kleine glow sticks die in de vorm van armbandjes etc te koop zijn, en of er met het eventuele aanlengen met water het effect niet te niet wordt gedaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor een chemoluminiscerende oplossing zorgt water voor verdunning van de waterstofperoxide die erin zit. Dit leidt tot een kortere gloeitijd en een lagere intensiteit (normaliter gebruiken fabrikanten 10 % waterstofperoxide en bij 5 % waterstofperoxide schijnt hij al aanzienlijk zwakker en korter). Stel je kan je handen krijgen aan waterstofperoxide, kan je dit beter gebruiken en verdunnen naar 10% voor het langstdurende effect. Tevens, sommige stoffen die erin zitten zijn bijtend (Rubidium, lucigenin etc..). En in iedere breaklight zit glas. Dit moet gebroken worden voordat hij licht geeft, pas op wanneer je de breaklight doorsnijdt, je geen glas in je vingers krijgt.

Ja, dit kun je ook met de kleine glow sticks doen. Snij een glowinthedark-stick open, giet de inhoud in water en je hebt een lamp voor 1 avond. Leuk voor feestjes.

Bronnen:
http://thegoldjellybean.com/2012/06/making...
http://www.welke.nl/photo/Dithje67/Snij-ee...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100