stinkt zwavel?

volgensmij wel, maar ik weet het niet meer zeker.

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar staat het wel om bekent ja, maar het is maar wat je lekker vind ruiken, sommige mensen vinden bijvoorbeeld broccoli lekker ruiken, en andere mensen niet.

Nee hoor zuivere zwavel is geurloos. Toegevoegd na 3 minuten: Maar veel organische zwavelverbindingen stinken naar rotte eieren.

als zelfstandig element is het geurloos. zwavelverbindingen hebben we een onaangename geur! Toegevoegd na 3 minuten: wel* ze hebben de eigenschap om naar rotte eieren te stinken!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwavel#Zwavel...

Ook zuivere zwavel reageert met stoffen uit de lucht en zal altijd wat naar H2S, SO2 en andere zwavelverbindingen ruiken. Dus Sulphur P.A (Pro Analyse) ruikt op zichzelf eigenlijk niet maar het reactieve product welke zowel kan oxideren als reduceren heeft net als fosfor waar het chemisch mee verwant is, de neiging om zich aan van alles in de lucht te binden en DAT is wat je ruikt. Toegevoegd na 3 minuten: De akelige geur van rotte eieren is van H2S en van rotte vis is PH3. Dus zelfs in stank genereren hebben ze verwante eigenschappen. Ze hebben ook gemeen dat deze verbindingen erg vergiftig zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100