Stel, in een gesloten kamer zonder ramen branden 10 lampen van 25W. Hoeveel Watt verkrijg je indien alle wanden vd kamer met spiegels bekleed zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nog steeds 10 keer 25 watt. Watt zegt namelijk niets over de lichtsterkte of lichtopbrengst, maar alleen wat over het stroomverbruik. En het stroomverbruik verandert niet als je de muren met spiegels bekleedt.

Het kan nooit meer worden, alleen gaat er minder verloren.

Wat u bedoeld is het vermogen lichtsterkte. 250W blijft 250W het enige wat u zal verkrijgen is dat er meer licht zal weerkaatsen en het zal lijken alsof de kamer helderder is. U zal dan bijna geen schaduwen meer zien omdat het licht van alle kanten komt.

De hoeveelheid licht zal lineair toenemen met de tijd. Dit verschijnsel treedt op bij atoomexplosies. De tijdens kernreacties gevormde elektromagnetische straling kan het hete geleidende plasma niet passeren en blijft binnen de plasmabol totdat de bol voldoende is afgekoeld. Ook lasers werken door het herhaaldelijk spiegelen van licht. De rontgenlasers bedoeld voor het star wars project waren gemodificeerde kernbommen. In de moderne rontgenlasers wordt ook een plasma gebruikt om een spiegelkamer voor rontgenstraling te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100