Wat zit er eigenlijk in een batterij zodat ie stroom kan geven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lading. Een batterij bestaat uit twee gescheiden delen. In het een deel zit een overschot aan elektronen. In het andere deel een tekort. De elektronen komen aan de ene kant de batterij uit, gaan dan door het draadje en het lampje (of een ander apparaat) en gaan aan de andere kant weer terug de batterij in.

Een batterij is een elektrotechnische component waarin elektrochemische energie is opgeslagen, die als elektrische energie - stroom - geleverd kan worden. Historisch wordt een aantal parallel of in serie geschakelde elektrochemische cellen, Leidse flessen of condensatoren een 'batterij' genoemd, in de volksmond heeft de enkele cel van de batterij de naam van het geheel overgenomen. Een auto-accu is een oplaadbare batterij.

De onderdelen van een batterij zijn: - een anode (waar een oxidatie gebeurt, dwz dat een elektron wordt vrijgesteld) en een kathode (waar een reductie gebeurt, dwz dat een elektron opgenomen wordt); dit zijn de elektrodes - een elektrolyt die de ionen bevat die op hun beurt reageren met een anode en kathode en die de stroom draagt - een behuizing en aansluitklemmen

Bronnen:
http://www.ikhebeenvraag.be/vraag/4846

In batterijen zit een chemische stof zodanig ingepakt, dat er elektronen gaan lopen bij de reactie van die stoffenin de batterij... En ook nog maken ze dat de stroom buiten om moet lopen, dus van de bovenkant naar de onderkant bijvoorbeeld... Dan sluit men een draadje aan met een lampje, en dan is de kring gesloten, lampje brandt en zolang de chemische reactie loopt, loopt er een stroom en brandt het lampje... Oplaadbare batterijen daar is de chemische reactie omkeerbaar, tot het niet meer kan, er kan 1000 keer opgeladen worden en ontladen en dan is de rek eruit zeg maar... Maar dit is in zijn janboerenfluitjesmanier uitgelegd...

Je hebt verschillende batterijen maar ik heb een leuke site met heel veel informatie voor je gevonden. Kan dat niet allemaal uitleggen. Om het in hele begrijpelijke taal uit te leggen.

Bronnen:
http://oncyclopedia.net/wiki/Batterij
http://www.vapextech.nl/faq.htm

Electronen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100