kan je van oud papier alcohol maken en de reststoffen weer gebruiken voor nieuw papier te maken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er wordt wel alcohol (ethanol) gemaakt van papier (cellulose). "Een aantal micro-organismen zijn gewijzigd, zodat ze complexere substraten zoals cellulosehoudende of ligno cellulose afval in alcohol kunnen converteren. Deze "superbugs" worden vervolgens gebruikt om meer complexe substraten zoals bagasse, stro en papierafval te converteren in alcohol."

Bronnen:
http://www.gbev.org/bioenergie.asp?id=10

Papier bestaat eigenlijk alleen uit cellulose. Er zijn bacterien die de cellulose af kunnen breken en hier alcohol uit konnen vormen. Na dit process blijft nagenoeg niets over. Dus ja, je kan papier omzetten naar alcohol. Maar nee, van de resten kan je dan geen papier meer maken. De cellulose die nodig is hiervoor is namelijk omgezet naar alcohol.

Dat kan niet alleen, maar wordt ook reeds gedaan. Overigens gaat het niet om consumptie-alcohol maar om biobrandstof. Cellulose grondstoffen, die een breed scala van materiaal uit maïs stengels, hout, stro en katoen, oude kranten (papier) en trash omvatten, zijn in potentie goede bronnen van alcohol. Indien volledig geconverteerd, bijvoorbeeld, zou een ton van oude kranten een opbrengst van 70 liter alcohol. Cellulose materialen zijn ook zeer goedkoop en vaak ook gratis. Cellulose wordt omgezet door enzymen of zure hydrolyse. Van de reststoffen kan jammer genoeg geen papier meer worden gemaakt.

Bronnen:
http://journeytoforever.org/biofuel_librar...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100