Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

De eiwitten in de melk klonten aan het oppervlak van de melk samen, omdat daar het water verdampt. Zodoende vormen ze daar het velletje.

Als je een deksel op de pan doet gebeurt dit niet, omdat de luchtvochtigheid rond het oppervlak te hoog blijft.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Waarom zakken de eiwitten niet naar de bodem?
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Door de oppervlaktespanning van de vloeistof blijft het vel drijven, maar ga je roeren dan zweeft het vel als een sliertje door de melk.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Oppervlaktespanning
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
http://www.zozitdat.nl/2010/07/16/waarom-komt-er-een-vel-op-warme-melk/ ?????
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ja, daar heb ik dat inderdaad gelezen, dus dank voor de bronvermelding. Was ik vergeten erbij te zetten.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding