is een kg goud gewogen met een unster bij de polen zwaarder of lichter dan op de evenaar?(draaiing en afplatting zullen een rol spelen.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De door jou genoemde effecten hebben inderdaad invloed op wat de unster aanwijst. Alleen is dat minimaal, ca. +0,3% op de polen t.o.v. de evenaar.

Aan de polen weegt dat meer... De centrifugale kracht en de afplatting van de aarde op de polen draagt daartoe bij...

De aarde is niet zuiver rond, de polen zijn wat afgeplat en daardoor is de zwaartekracht aan de polen groter. Een kilo goud op één van de polen zal op de evenaar lichter wegen.

De Massa blijft hetzelfde, de unster zal aan de polen een zwaarder gewicht aangeven door redenen die je in de vraag stelt. Een balans weegschaal is hierin eerlijker.

ik denk dat je unster het verschil niet aan kan geven dus gelijk. de aarde heeft een afplatting van 1/297 ste, dat is zo minimaal dat dat qau aantrekkingskracht op een kilo niets uitmaakt (hij zou iets harder trekken)

Op de evenaar weegt iets 3,7 % minder dan op de Noordpool. Dus bij de polen is het zwaarder Toegevoegd na 5 minuten: correctie: 3,7:10=0,37% volgens antwoordman

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100