Kan je as verbranden?

As is een overblijfsel van een verbrand product. Maar toch vraag ik me af of dit niet alsnog verbrand kan worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat kan niet.Je kan het nog wel vermalen/verpulveren.

As is wat er overblijft bij een een verbranding. De ontledingen tijdens die verbranding zijn totaal doorgevoerd en er rest niets anders dan as. Verdere verbranding is niet mogelijk. Toegevoegd na 18 uur: Met "bij een verbranding" wordt bedoeld ëen volledige verbranding". Eigenlijk wel logisch, want anders spreek je niet over as. Maar toch!

As kan stoffen bevatting die onder de verbranding omstandigheden niet branden, maar eventueel wel onder andere omstandigheden. Een voorbeeld hiervan is houtskool. In een houtskoolbranderij wordt hout onder speciale omstandigheden verbrand. De 'as' kan later nog verder verbrand worden onder andere omstandigheden.

Het hangt inderdaad nog wat van de temperatuur af. Bij voldoende hoge temperatuur ontleedt ook carbonaat en neemt het gewicht van de as nog verder af. Je kunt organische stoffen dus moffelen bij 500 graden Celsius of bij 700 graden Celsius en in het tweede geval heb je dus iets minder asgewicht door het verdwijnen van CO2. Maak je de temperatuur voldoende hoog dan zullen alle stoffen gasvormig worden of een plasmastaat aannemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100