Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Tijdens de gisting van wijn (dus bij het maken van de wijn) kunnen kleine hoeveelheden waterstofsulfide in de wijn terecht komen. Dit gebeurt overigens niet bij alle wijnen. Als je deze wijn vervolgens op zilverfolie giet, dan gaat de waterstofsulfide uit de wijn een chemische reactie aan met de folie. De zwarte laag die ontstaat heet zilversulfide. Normaal duurt het even voordat zo’n reactie optreedt, maar door de zilverfolie en wijn te verwarmen verloopt de reactie extra snel.

Een gelijksoortige mechanisme, maar dan met echt zilver, wordt hier beschreven: http://www.faqt.nl/vraag-en-antwoord/waarom-wordt-zilver-zwart/
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing