Hoe maak je bananenijs zonder banaan of banaanextract? Dus op basis van rubber en andere chemische stoffen.

ik wil voor een onderzoek op school bananenijs maken, maar dan zonder ook met iets van banaan toe te voegen. Het onderzoek gaat over rubber in je eten. Wat ik dus wou doen is allemaal soorten ijs maken zonder echt een vrucht er in te doen en dan zou ik mensen willen laten proeven en kijken of ze de echte er uit kunnen halen, maar ik vraag mij dus echt af of het mogelijk is om dit in een keuken te maken, of heb ik er chemische stoffen voor nodig waar je niet zomaar aan kan komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

het beste kan je een klein flesje isoamylacetaat bij de apotheek halen. dat is een chemisch goedje dat heel erg naar banaan ruikt. met behulp van een paar druppels kan je daar wel een bananenijsje mee maken. met rubber kan je niet zoveel in dit geval, vooral omdat het naar rubber smaakt, en niet naar banaan..

Met "andere chemische stoffen" bedoel je denk ik "andere SYNTHETISCHE stoffen". Een veel gemaakte fout. Chemie omvat zo ongeveer alles wat er in een levend organisme en in een laboratorium gebeurd. Dus de term 'chemische stof' zegt niet veel. Een synthetische stof wil zeggen dat een stof in een laboratorium gemaakt is. Er is een stof die in een laboratorium gemakt wordt die sterk naar banaan ruikt. Bananenschuimpjes krijgen op die manier hun geur. En als je iets ruikt proef je het ook, daardoor is een bananengeur aan een zoet snoepje toevoegen voldoende om de consument een bananensmaak te laten ervaren. Dit banaanaroma heet (3-methylbutyl)ethanoaat of isoamyl acetaat. Dit molecuul is een koolwaterstof, dat wil zeggen dat het hoofdzakelijk uit koolstof en waterstof atomen bevat. Campinggas en alcohol zijn ook voorbeelden van koolwaterstoffen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100