als het winter is dan valle de bladeren, hoe kunnen we dan ademen. Want we ademen door bladeren van bomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet alleen bomen met bladeren produceren zuurstof, ook naaldbomen, die produceren enorm veel zuurstof. En het is niet zo dat jij alleen de zuurstof van de boom in de voortuin inademt, er zijn enorme wouden op de wereld die de longen van de aarde zijn, die lucht adem jij ook in, al duurt het wat langer voordat het bij je is.

Veel zuurstofproductie vindt plaats in de oceanen. En in de atmosfeer zit een buffervoorraad. Toegevoegd na 1 minuut: En op het zuidelijk halfrond staan de bladeren wel aan de bomen.

alles wat groen is aan planten bevat bladgroenkorrels die met behulp van energie uit zonlicht water en kooldioxide omzetten in glucose(suiker) en zuurstof. Dus ook het gras in de tuin of het onkruid in de berm maakt zuurstof. Ook algen die in water zitten kunnen zuurstof maken op deze manier

Meer dan 90% van alle zuurstof die we nodig hebben wordt verwerkt door het groen in de meren, zeeën en oceanen. Als alle bossen op de wereld zouden verdwijnen zou de totale capaciteit met maar een kleine drie procent afnemen. Natuurlijk zou dat een ecologische ramp zijn, maar zuurstof om ons allemaal te laten ademhalen zal er echt wel genoeg zijn. Helaas wordt het nut van zeeën en oceanen schromelijk onderschat. Dat zie je ook wel aan de andere antwoorden. Toegevoegd na 19 minuten: We ademen dus met name het zuurstof uit de zeeën en oceanen. Het groen in de planten en buiten de zeeën ook de bomen zetten in combinatie met licht koolstofdioxide om in de zuurstof die wij inademen.

Bronnen:
IDD open water theorieboek voor de...

De hele wereld is één grote zuurstoffabriek. De meeste zuurstof wordt geproduceerd in de oceanen. In principe hebben we helemaal geen bomen nodig om de planeet te voorzien van zuurstof.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100