Wat is een vortex precies?

En dan bedoel ik niet een draaiende beweging in een fluïdum (volgens Wikipedia), maar een soort energieveld. Ik heb ook geen idee bij wat voor categorie ik dit moet plaatsen, dus gok ik maar op natuur- en scheikunde.

Weet jij het antwoord?

/2500

Natuur- en scheikunde ? Dan is het toch echt een draaiende beweging in een stof die die beweging kan doorgeven, zoals vochtige lucht, gas, rook of water. In de volksmond spreken we van een draaikolk of wervelwind ; beide voorbeelden van een vortex. Toegevoegd na 2 minuten: Met een beetje (veel) fantasie kun je je wellicht ook wel een door iets ongrijpbaars veroorzaakte soort draaikolk voorstellen in een verondersteld onzichtbaar energieveld, en dat is wellicht de betekenis die je bedoelt. Wat voor oorzaken of gevolgen je daar dan weer aan moet hangen gaat eerlijk gezegd mijn fantasie te boven, maar er zullen ongetwijfeld mensen zijn die daar de meest fantastische verhalen bij kunnen vertellen. De vortex zelf echter, blijft de vortex / wervelwind / draaikolk / draaiende beweging uit de natuurkunde.

Het kenmerk van een vortex is eenvoudig energie in een rondgaande beweging. Sommige vortexen hebben een specifiek doel en andere niet. Las Vegas, Nevada is een grote vortex. Hij is steeds weer in en uit evenwicht geweest. In feite is de natuurkundige indeling van Las Vegas die van een stad op vlak terrein omgeven door bergen. Als de wind deze grote kom binnenkomt, begint hij snel te draaien en creëert zo een vortex. Zodra een vortex een energetisch evenwicht bereikt, ontstaat er in het centrum van de vortex een nulpuntenergie. Dit maakt deel uit van alle natuurlijke evolutiecycli. Nulpuntenergie is het volmaakte evenwicht van alle energieën en is de natuurlijke staat van alles. Energie is oneindig en bestaat in vele dimensies. Nulpuntenergie is een meetbare energie die de natuurlijke staat in rust van de universele energie weergeeft, ongeacht welke vorm ze op dat moment aanneemt.

Bronnen:
http://www.startspiritueel.nl/forum/spirit...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100