In welk land groeid de hoogste boom, en hoe hoog is die boom?

Weet jij het antwoord?

/2500

De kustsequoia groeit van nature in de lange dunne kuststrook langs de Stille Oceaan in Californië, VS. Met zijn relatief slanke bouw kan hij nog zo'n 20 meter hoger worden dan grootste mammoetbomen, die weliswaar de grootste bomen ter wereld zijn in termen van volume. Het hoogste gekende exemplaar van de Sequoia sempervirens, genaamd Hyperion, meet maar liefst 115,55 meter! Dit komt dicht in de buurt van de 120 à 130 m, dat volgens een studie uit 2004 de maximum haalbare hoogte van een boom zou zijn.

Bronnen:
http://users.telenet.be/sequoiadendron/seq...

De hoogste boom ter wereld is een Sequoia sempervirens, genaamd Hyperion naar een Griekse mythologische figuur. Hij is maar liefst 115,55 meter hoog! Deze enorm hoge boom werd pas in augustus 2006 ontdekt en opgemeten in een afgelegen gedeelte van het Redwood National Park, Californië door de bomenmeters Chris Atkins en Michael Taylor.

Bronnen:
http://users.telenet.be/sequoiadendron/seq...

In het Redwood National Park is de grootste boom ter wereld gevonden. Het betreft de Hyperion (Sequoia sempervirens) en is maar liefst 115,55 meter hoog! Het nationale park staat bekend om zijn sequoia’s. De reuzebomen kunnen een omvang bereiken van meer dan 30 meter (aan de grond) en een volwassen hoogte tot meer dan 100 meter. Hier vind u twee filmpjes van de National Geographic reportage waarbij klimmers helemaal de top bereiken om de hoogte van de boom nauwkeurig vast te stellen. Staat Californië in USA Toegevoegd na 2 minuten: voor de filmpjes zie bron

Bronnen:
http://palmvrienden.net/tropicalblog/filmp...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100