is koper dat bruinachtige ijzer ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Koper en ijzer zijn twee aparte, totaal andere elementen. Het is dan ook een verkeerde benaming om koper ijzer te noemen. Koper is een scheikundig element met symbool Cu en atoomnummer 29. Het is een rood/geel overgangsmetaal dat in ongelegeerde vorm ook als roodkoper bekend staat. IJzer is een scheikundig element met symbool Fe (uit het Latijn: ferrum) en atoomnummer 26. Het is een grijs overgangsmetaal.

Koper is dat bruinachtig METAAL <-- ...dat na een lange tijd zelfs groene vlekken krijgt IJzer is een zilverachtig metaal

Ik kan "dat bruinachtige ijzer" hier vandaan niet zien, maar je kunt testen of het koper is. Pak eens een stuk schuurpapier of een metaal-vijl en wrijf eens over "dat bruinachtige ijzer" heen. Komt er een soort oranje rood glanzend metaal te voorschijn dan heb je koper te pakken. Komt er gelig glanzend materiaal te voorschijn dan heb je messing gevonden (een legering (mengsel) van zink en koper). Komt er een ijzerkleurig materiaal te voorschijn dan heb je staal gevonden.

Als het ongepoetst is ziet het inderdaad bruin en dof,je kunt met koperpoets op een onopvallende plekje proberen te poetsen.Dan zie je vanzelf wat er onder die bruine laag zit.Koper heeft een rode of gele glans.

Om te controleren of het ijzer is kun je het beste een magneet nemen trekt de magneet het materiaal aan dan is het ijzer. Trekt de magneet het niet aan dan is het aluminium of roestvrij staal of een ander metaal, maar nooit geen ijzer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100