Kan materie worden vernietigd?

Want tijdens kernsplijting verdwijnt er massa. Door het massadefect te nemen kan je de hoeveel energie berekenen die vrijkomt tijdens de splijting. En nu begrijp ik wel dat massa onderdeel is van materie maar is energie dat ook? Of wordt er echt materie vernietigd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Massa en energie zijn volgens Einstein twee verschillende verschijningsvormen. Uit zijn wet E=Mc2 kan je afleiden dat alle massa omgezet kan worden in energie. Materie kan worden vernietigd door antimaterie. Toegevoegd na 2 minuten: Dit proces heet Annihilatie. Toegevoegd na 3 minuten: Annihilatie: Het proces waarbij een deeltje interactie heeft met zijn antideeltje (zie antimaterie) met als gevolg volledige vernietiging van beide deeltjes (dat wil zeggen, volledige omzetting van massa naar energie), bijvoorbeeld een proton en een anti-proton.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Annihilatie
http://nl.wikipedia.org/wiki/Antimaterie

Zoals Einstein al zei.. E = MC^2, oftewel: De energie = massa & lichtsnelheid; oftewel: Energiue en massa zijn eigenlijk hezetlfde.

Je kan het ook anders zien. De materie wordt in feite niet vernietigd maar omgezet en electromagnetische straling. Er blijft wel degelijk iets over

wat massa precies is, is eigenlijk nog onduidelijk. wat wel duidelijk is is dat er evenredigheid is tussen massa-verschil en (potentiele) energie, losjes vergelijkbaar met spanningsverschil en stroom. materie en massa is niet hetzelfde. vandaar de mogelijkheid voor materie om onder massa verlies omgezet te kunnen worden in andere deeltjes +energie. materie kan vermoedelijk verdwijnen als het in contact komt met antimaterie. het gaat dan echt om de kleinste elementen dus feitelijk verdwijnt materie in conta

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100