Waarom stikken we niet in CO2 ?

CO2gas in de atmosfeer neemt toe.
Dit gas is 1,5 keer zwaarder dan lucht.
Het verdrijft zuurstof.

Tja dan denk je toch dat het co2 zich opstapelt vanaf de grond tot aan ons adembereik.

Ben zeer benieuwd naar jullie antwoorden!

Greetz Dry Ice / Droogijs

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De wind wordt als belangrijkste oplossing gegeven en de beperkte aanwezigheid per m3 lucht. Klopt wat mij betreft ten dele. Weerkaatsing van zonnewarmte door de aarde acht ik ook van groot belang. Denk aan thermiek. Succes!

aangezien het gehalte in de lucht van co² ligt rond de 0.03 % kun je er van uitgaan dat van de lucht tot een hoogte van 1 meter er 0.03 mm co² zou zijn als deze zich onvermengd zou opstapelen echter omdat lucht altijd in beweging is blijft ook co² zich mengen door de lucht en kun je er geen opstapeling van krijgen in de open lucht .en in een afgesloten kamer zou je eg lang moeten wachten voor dat de co²zich zover gestapeld heeft dat hij boven de 1400 mm is gekomen waar een doorsnee mens de ademlucht vandaan haalt

Dat wat wij uitademen is hoofdzakelijk co2. daar stikken we niet in. Op Zich is co2 niet gevaarlijk. Het gaat om de verhouding van gassen in de atmosfeer. Co2 is goed voor de planten. Die groeien daar goed door. Die kringloop is erg complex. Lees de bronnen eens door.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolstofdioxide
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolstofkringloop

god heeft de wereld zo gemaakt dat zelfs met al onze auto's we nooit zoveel co2 kunnen produceren dat we er in stikken.

het is mijzelf al eens bijna gelukt toen de ventilatieflap van mijn overlevingszak dicht werd gedrukt door de regen. Maar om het collectief te doen heb je er veel nodig en veel mensen kunnen zo'n zak niet eens betalen. Dat het niet zonder zo'n zak gaat komt omdat het waait ;)

CO2 heeft maar een zeer lage concentratie. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden; Alles wat niet absolute nulpunt temperatuur heeft (-273 graden celcius) beweegt. Lucht beweegt dus ook. En dit bewegen zorgt voor continue mening van de gassen in de lucht. Soms heel extreem (Bij windkracht 11 bv) soms vrijwel onmerkbaar (Op eenwinstille zomerdag). Maarcontinue bewegen de lucht moeleculen. Daardoor dakt het niet naar de bodem.

CO2 heeft een grenswaarde van 9000 mg/m3. Dat betekent dat je daar max. 8 uur in kunt vertoeven zonder schadelijke gevolgen te ondervinden. Elke dag weer. Dat komt overeen met ruim 4 liter CO2 in 1 m3 lucht, ofwel 0,4%. Boven de 10% is CO2 levensbedreigend. Bovendien: Als het volledig windstil zou zijn zou de CO2 ons hoogstens tot aan de enkels staan. Dat werkt voor de mens niet verstikkend. Leuk om te weten: De bovenste centimeter van alle wereldzeeën heeft voldoende capaciteit om alle CO2 uit de lucht te absorberen. Het enige wat we daartoe moeten doen is de zeeën goed roeren ;-)

Bronnen:
Chemiekaartenboek

Er is ongeveer 0,03% CO2 in onze atmosfeer, terwijl er ongeveer 20% O2 (zuurstof) in zit!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100